Biografia


Robert Manera i Oller va néixer el 8 de març de 1953 a Sant Feliu de Guíxols. La seva formació artística començà a l’Escola de Belles Arts d’aquesta població on el seu pare, el també pintor Pere Manera, li encomanà la passió per l’art de la pintura. Des de ben petit deixà veure una personalitat inquieta i rebel, d’una vitalitat i energia especials, que al llarg de la seva carrera deixarà plasmada en els seus llenços. Ben aviat els seus neguits personals el portaran a abandonar Sant Feliu per viatjar un temps per Europa i més tard establir-se a Barcelona, Olot i, finalment al Mallol.

La vida artística de Robert Manera fou llarga i extensa i treballà molts camps artístics diferents, des de la pintura, fins a la ceràmica, passant per l’escultura, el còmic, la serigrafia, el linòleum, la talla o el gravat. Per a Robert Manera la pintura era una forma d’introspecció interna i d’expressió externa dels seus sentiments:  “Crec que tot home té un seguit de coses per a dir: la meva forma d’expressió és la pintura. Però si la realització cara la comunicació social és important, també ho és l’intent de trobar-me a mi mateix. Intento que la meva pintura sigui un reflex meu, amb tot el que de bo i dolent pugui tenir”. Robert Manera 77.

Robert va realitzar exposicions a diferents ciutats i pobles com Sant Feliu de Guíxols, Begur, Calonge, Torroella de Montgrí, Olot, Barcelona, Terrassa, Figueres, Madrid, Cadaqués, Vitòria, París, Budapest i Nova York, entre altres, per tal de donar a conèixer la seva obra. En totes i cadascuna d’elles, de la mateixa manera que en totes i cadascuna de les seves obres hi va deixar una part d’ell, uns traços que el definien i que sempre continuaran presents.

 Robert Manera a l'exposició del maig 2010 a Terrassa

© Copyright Robert Manera